Tutireceptek.hu fejléc

Szőlős-gombás saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
20 dkg. csemege szőlő ( rosé és fehér vegyesen), 15 dkg. gomba, 2 fej saláta, 4 szem érett paradicsom, 1-1 db. kisebb zöld és fehér paprika, 4-5 db. piros hónapos retek, 4 db. friss tyúktojás, 1 kiskanál kristálycukor, evőkanál ételecet (10%-os), 2 evőkanál mustár, 1 kiskanál só, fél dl. olívaolaj.

Elkészítés:
A gombát, zöldpaprikákat, paradicsomot, retket megmossuk, lecsepegtetjük és karikára vágjuk. A gombát egy kis olajon megpároljuk. A salátát megmossuk, levelekre szedjük és csíkokra vágjuk, a megmossuk szőlőket leszemezzük.A tojásokat keményre főzzük, majd kihűtjük és karikára vágjuk. Az ecettel, mustárral, olívaolajjal, cukorral, sóval salátalevet készítünk, majd belerakjuk a feldarabolt anyagokat és összekeverjük. Tálaláskor rakjuk a tetejére a felszeletelt tojást és a szőlőszemeket.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Póréhagymás virslisaláta » Vietnami csirkesaláta » Padlizsánsaláta » Feta -tonhal saláta
» Mandulás gyümölcssaláta » Vitaminsaláta túróval » Bazsalikomos saláta » Gombasaláta 1.
» Póréhagymás babsaláta » Almás lencsesaláta » Gyümölcsös fejes saláta » Péter téli salátája
» Pikáns zellersaláta » Almás sajtos tojássaláta » Céklasaláta tormával » Hússaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.