| Szőlős-gombás saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 20 dkg. csemege szőlő ( rosé és fehér vegyesen), 15 dkg. gomba, 2 fej saláta, 4 szem érett paradicsom, 1-1 db. kisebb zöld és fehér paprika, 4-5 db. piros hónapos retek, 4 db. friss tyúktojás, 1 kiskanál kristálycukor, evőkanál ételecet (10%-os), 2 evőkanál mustár, 1 kiskanál só, fél dl. olívaolaj. Elkészítés: A gombát, zöldpaprikákat, paradicsomot, retket megmossuk, lecsepegtetjük és karikára vágjuk. A gombát egy kis olajon megpároljuk. A salátát megmossuk, levelekre szedjük és csíkokra vágjuk, a megmossuk szőlőket leszemezzük.A tojásokat keményre főzzük, majd kihűtjük és karikára vágjuk. Az ecettel, mustárral, olívaolajjal, cukorral, sóval salátalevet készítünk, majd belerakjuk a feldarabolt anyagokat és összekeverjük. Tálaláskor rakjuk a tetejére a felszeletelt tojást és a szőlőszemeket. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |