| Perui csirke receptHúsételek Hozzávalók: 8 kisebb csirkecomb v. 4 kicsontozott csirkemell, 1 nagy fej hagyma, 40 dkg sárgarépa, 40 dkg champignon gomba, 20 dkg tisztított zöldborsó, 1 cs. vágott petrezselyem, 1 mk. curry, 2 dl száraz fehér bor, 1 ek. rizsliszt, só, bors, olaj a sütéshez Elkészítés: A csirkedarabokat megmossuk, megtöröljük, gyengén sózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen elősütjük, aztán félretesszük. A sütőlében puhára pároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a petrezselymet, a megtisztított, vékonyra szeletelt sárgarépát, a szeletelt gombát, a curryt, valamint a fehér bort, és összekeverjük. Egy mélyebb lábasba v. a kuktába egy sor zöldséget simítunk, rátesszük az elősütött csirkét, a többi zöldséggel betakarjuk, és fedő alatt, olykor rázogatva puhára pároljuk, rövid lére beforraljuk, végül hozzáadjuk a külön lábaskában megpárolt zöldborsót. Ha a zöldség túl sok levet eresztene (ez tavasszal, ha zsenge a sárgarépa, előfordul), megszórjuk a rizsliszttel, még egyszer felforraljuk, és melegen tálaljuk. Tajszínes burgonyapüré v. párolt rizs kivánkozik mellé. A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |