Tutireceptek.hu fejléc

Perui csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 kisebb csirkecomb v. 4 kicsontozott csirkemell,
1 nagy fej hagyma,
40 dkg sárgarépa,
40 dkg champignon gomba,
20 dkg tisztított zöldborsó,
1 cs. vágott petrezselyem,
1 mk. curry,
2 dl száraz fehér bor,
1 ek. rizsliszt,
só,
bors,
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A csirkedarabokat megmossuk, megtöröljük, gyengén sózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen elősütjük, aztán félretesszük. A sütőlében puhára pároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a petrezselymet, a megtisztított, vékonyra szeletelt sárgarépát, a szeletelt gombát, a curryt, valamint a fehér bort, és összekeverjük. Egy mélyebb lábasba v. a kuktába egy sor zöldséget simítunk, rátesszük az elősütött csirkét, a többi zöldséggel betakarjuk, és fedő alatt, olykor rázogatva puhára pároljuk, rövid lére beforraljuk, végül hozzáadjuk a külön lábaskában megpárolt zöldborsót. Ha a zöldség túl sok levet eresztene (ez tavasszal, ha zsenge a sárgarépa, előfordul), megszórjuk a rizsliszttel, még egyszer felforraljuk, és melegen tálaljuk.
Tajszínes burgonyapüré v. párolt rizs kivánkozik mellé.


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke sajtbundában » Csirkével töltött cikória » Csorba csirke » Csirkepörkölt betyárosan
» Cigány csirkés lecsó » Csirkecsoda I. » Mandulás csirkemell » Részeg csirkemell
» Ropogós csirkesaláta » Almás sült csirke » Csirkepástétom » Csirkemell zöldségekkel
» Mézes-narancsos csirke » Csirkemáj almával » Csirkés sóskaleves » Almás ananászos csirke


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.