| Gombaragu krumplilepényen receptZöldséges ételek Hozzávalók: 80 dkg burgonya 40 dkg apró csiperkegomba 1 szál póréhagyma 1 cs. petrezselyem 1 ek. vaj 1,5 dl zöldségleves, kockából 2 ek. étkezési keményítő 1,5 dl főzőtejszín 1 csipet reszelt szerecsendió 1 camembert sajt olaj Elkészítés: 1. A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk, hűlni hagyjuk. A gombát megtisztítjuk. A pórét megmossuk, felkarikázzuk. A petrezselymet finomra vágjuk. 2. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, a gombát kb. 2 perc alatt átpirítjuk benne. Felöntjük a levessel és az étkezési keményítővel kikevert tejszínnel, hozzáadjuk a póréhagymát, és összeforraljuk. 3. A burgonyát durvára lereszeljük, sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemmel ízesítjük. A masszából lepénykéket formázunk (ha nem állna össze, adjunk hozzá 1 tojást). A felforrósított olajon mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük. A sajtot felszeleteljük. 4. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A burgonyalepényeket hőálló tálba fektetjük, elosztjuk rajtuk a gombaragut, ráhelyezzük a sajtszeleteket. A sütőben kb. 10 percig sütjük. Tanácsok: 4 személyre Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 407 kcal A receptet beküldte: Zowie Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |