| Gomolyás gombóc sajtmártással receptLevesek Hozzávalók: 4 személyre: 50 dkg gomolyatúró 2 szikkadt zsemle 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál étkezési keményítő 1 evőkanál sütőmargarin 2 tojássárgája 1 citrom reszelt héja 2 evőkanál vágott petrezselyem 1 csipet őrölt szerecsendió A gomolyasajt-mártáshoz: 10 dkg gomolyasajt 2 evőkanál sütőmargarin 2 evőkanál liszt 4 dl tej 1 csipet őrölt szerecsendió 1 teáskanál ételízesítő 1 evőkanál vágott petrezselyem Elkészítés: A gomolyatúrót burgonyanyomón áttörjük. A zsemlét nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük (használhatunk, ha van, aprítógépet is). A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A keményítőt 2 evőkanál vízzel simára keverjük. A margarint habosra keverjük a tojássárgákkal. Hozzáadjuk az áttört túrót, a zsemlét, a keményítőt, a citromhéjat, a petrezselymet, a fokhagymát, sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítjük, és jól összekeverjük. A masszát kb. 15 percig állni hagyjuk. A masszából gombócokat formálunk, és gyöngyöző vízben kb. 5-8 percig, főzzük, majd kiszedjük, lecsepegtetjük, melegen tartjuk. A sajtmártással tálaljuk. A gomolyamártáshoz a gomolyát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A margarint felhevítjük, világosra pirítjuk benne a lisztet, majd álladó keverés mellett, beleöntjük a tejet. Felforraljuk, és sóval, borssal, szerecsendióval, ételízesítővel fűszerezzük. Végül belekeverjük a petrezselymet. A mártást levesszük a tűzről, belekeverjük a gomolya sajtot. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |