Tutireceptek.hu fejléc

Gölödin leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1/2 kg burgonya,
petrezselyem zöldje,
2 db zöld-paprika,
2 db paradicsom,
1-2 édes káposztalevél,
1fej vöröshagyma,
zeller,
1 gerezd fokhagyma,
só, vegeta,
1/2 kg finomliszt,
1 tojás
kb 1dl paradicsomlé

Elkészítés:
2 l hideg vizet feltesszük főni a paprikával, paradicsommal, belerakjuk a zellerzöldet, hagymát, káposztalevelet és a fokhagymát. Megízesítjük a sóval, vegetával, petrezselyem zölddel, és összefőzzük, majd beleforraljuk a paradicsomlét. Ha a felforrt, belefőzzük az elkészített gombócokat.

Gombóc: a burgonyát megfőzzük, áttörjük és a tojással és a liszttel összedolgozzuk, sózzuk. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy formázható legyen, majd lisztes kézzel gombócokat formázzunk belő le (kb. 5 cm átmérőjűt) Ha a leves kész, belefőzzük.

Tanácsok:
Ízlés szerint apróra vágott petrezselyem zölddel megszórhatjuk.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos málnaleves » Camembert leves » Bugaci húsgombóc leves » Tejfölös zöldbab leves
» Kelleves húsgombóccal » Búzaleves » Pikáns leves pulykamellből » Ubileves
» Marhahúsleves gazdagon » Csokis kukorica leves » Gombaleves magyarosan » Tejfölös-kapros gombaleves
» Gulyásleves másképpen » Göcseji gombaleves » Húsvéti sonkaleves » Kapros-túrós cukkinileves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.