| Lengyel sajtleves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg csiperkegomba 5-6 db közepes-kisebb sárgarépa 3-4 szem közepes burgonya 2 szál nagyobb póréhagyma 2 doboz natúr kockasajt 2 db marhahús-leveskocka só 100 dkg darált hús (sertés!) 2 db tojás só, őrölt bors (fehér borsot használtam) Elkészítés: A sárgarépát és a burgonyát karikára vágjuk, a gombát vastagabb szeletekre. A póréhagymának csak a fehér részét vágjuk fel, ne túl apróra (én hosszában félbevágtam, majd szeletelem). Elkészítjük a gombócokat: összegyúrjuk a darált húst a tojással, kicsi sóval, borssal, majd tálcára kigombócozzuk. A sárgarépát és burgonyát feltesszük főni enyhén sós vízben. Amikor felforr, beletesszük a hús-leveskockákat, a gombát és húsgombócokat. Amikor még egyszer felforrt, beletesszük a sajtokat és folytonosan keverjük, amíg a sajt el nem olvad. Nem szabad nagyon forrnia, csak lassú tűzön, mint a húsleves gyöngyöznie. Addig főzzük, amíg a sárgarépa és a gomba meg nem fő. A gombóc akkor van kész, amikor feljön a leves felszínére, de biztonságból kóstolni is lehet. Amikor minden megfőtt benne, beletesszük a póréhagymát és egy kevéske borsot még és egészen lassú tűzön hagyjuk kicsit még főni. Tanácsok: Figyelem: A póréhagyma hozzáadása után NE forraljuk újra az ételt különben elveszíti az ízet!!! Barna kenyérrel nagyon finom. A receptet beküldte: facsemete Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |