| Extra borsóleves receptLevesek Hozzávalók: Mennyiségek kb. 10 személyre 1/2 kg zöldborsó 1 kis csomag májgombóc(200 v. 250g) 6 marék levestészta 1 kis fej hagyma 1 ek. zsír (vagy olaj) 3 ek. pirosparika 1 nagy tejföl(450g) 3 ek. liszt 3 gerezd fohagyma 2 kiskanál vegeta 1 kiskanál majoranna só Elkészítés: A zsiradékon picit megpirítjuk a felkockázott hagymát, majd fedő alatt kislángon pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és a borsót, majd fölöntjük vízzel. Hozzáadjuk a vegetát és ízlés szerint sót, majd közepes lángon főzzük. Amikor a borsó majdnem megfőtt, hozzáadjuk a májgombócot, a szétzúzott fokhagymát, a majorannát és a levestésztát. Amint megfőtt a tészta a tejfölből és a lisztből habarást készítünk. behabarjuk, egy "rottyanást" várunk, majd lezárjuk. Tanácsok: Nem lesz csomós a leves, ha a habarást habverővel keverjük el és merőkanállal fokozatosan adunk hozzá a léből, mindig elkeverve, míg át nem melegszik a habarás, ezután öntjük a leveshez. Kiadós, sűrű leves, készíthető zöldbabbal(ekkor egy kis ecet szükséges bele a végén és majoranna helyett babérlevél), vagy ízlés szerint egyéb zöldséggel és fűszerrel is. A receptet beküldte: vikta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |