Tutireceptek.hu fejléc

Gombaleves petrezselymes vajgaluskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg gomba
2 db sárgarépa
1 db zöldség
1 db vöröshagyma

ételízesítő
őrölt bors
petrezselyemzöld
1 db paprika
1 db paradicsom
liszt
olívaolaj
pirospaprika
tejföl
A petrezselymes vajgaluskához:
5 dkg vaj
1 db tojás

petrezselyemzöld
1-2 evőkanál liszt

Elkészítés:
A gombát, a sárgarépát és a zöldséget megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. Egy edénybe olajat öntünk, felmelegítjük, majd rátesszük a zöldségeket, és párolni kezdjüki. Pár perc után hozzáadjuk a gombát, és együtt pároljuk tovább. Közben megszórjuk az ízlés szerinti fűszerekkel és apróra vágott petrezselyemzölddel. Ha már megpárolódott, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, beletesszük a vöröshagymát, a paprikát, a paradicsomot, és készre főzzük. Ekkor kiszedjük belőle a paradicsomot és a paprikát, majd beleszórjuk a megmaradt apróra vágott petrezselyemzöldet.
Végül a tejfölt jól kikeverjük egy evőkanál liszttel, és állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk.

Petrezselymes vajgaluskához a vajat kicsit felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezután hozzákeverjük a tojást, a sót, az apróra vágott petrezselyemzöldet és annyi lisztet, hogy galuskatésztát kapjunk. Jól összekeverjük, majd kiskanállal a levesbe szaggatjuk. Addig főzzük még a levest, amíg a galuskák feljönnek a leves tetejére.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Petrezselymes sertésszelet » Petrezselymes cukkini » Gombaleves májgaluskával » Gombaleves cérnametélttel
» Gombaleves magyarosan » Tárkonyos gombaleves » Fokhagymás gombaleves » Zöldborsós gombaleves
» Petrezselymes spagetti » Rizses gombaleves » Gombaleves egyszerűen » Petrezselymes hagyma
» Tartalmas gombaleves » Sűrű tejfölös gombaleves » Háromhagymás gombaleves » Göcseji gombaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.