| Gombaleves petrezselymes vajgaluskával receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg gomba 2 db sárgarépa 1 db zöldség 1 db vöröshagyma só ételízesítő őrölt bors petrezselyemzöld 1 db paprika 1 db paradicsom liszt olívaolaj pirospaprika tejföl A petrezselymes vajgaluskához: 5 dkg vaj 1 db tojás só petrezselyemzöld 1-2 evőkanál liszt Elkészítés: A gombát, a sárgarépát és a zöldséget megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. Egy edénybe olajat öntünk, felmelegítjük, majd rátesszük a zöldségeket, és párolni kezdjüki. Pár perc után hozzáadjuk a gombát, és együtt pároljuk tovább. Közben megszórjuk az ízlés szerinti fűszerekkel és apróra vágott petrezselyemzölddel. Ha már megpárolódott, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, beletesszük a vöröshagymát, a paprikát, a paradicsomot, és készre főzzük. Ekkor kiszedjük belőle a paradicsomot és a paprikát, majd beleszórjuk a megmaradt apróra vágott petrezselyemzöldet. Végül a tejfölt jól kikeverjük egy evőkanál liszttel, és állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Petrezselymes vajgaluskához a vajat kicsit felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezután hozzákeverjük a tojást, a sót, az apróra vágott petrezselyemzöldet és annyi lisztet, hogy galuskatésztát kapjunk. Jól összekeverjük, majd kiskanállal a levesbe szaggatjuk. Addig főzzük még a levest, amíg a galuskák feljönnek a leves tetejére. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |