| Gombaleves magyarosan receptLevesek Hozzávalók: 25dkg csiperkegomba 1 kicsi vöröshagyma 4dkg zsir só 2ek. liszr pirospaprika fél csokor petrezselyem 1dl tejföl 1 tojásból csipetke Elkészítés: A gombát tisztitsd meg, szeleteld fel. A zsiradékon fonnyaszd meg a nagyon apróra vágott hagymát, add hozzá a gombát, csipetnyi sót, és időnként meg-megkeverve saját levében párold addig, mig zsirjára sül. Szórd meg liszttel, piritsd világosra. A tűzről lehúzva hintsd meg pirospaprikával, és öntsd fel 1l vizzel. Addig főzd, mig a gomba megpuhul. Szaggass bele egy tojásból csipetkét, s ha elkészült, a tejfölt,és az apróra vágott petrezselymet is add hozzá. Azon melegében kináld. A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |