Tutireceptek.hu fejléc

Gomba süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A kalaphoz:
40 dkg darált keksz
20 dkg ráma margarin
15 dkg porcukor
puncsaroma
kevés tej

A mázhoz: 1 tábla tortabevonó csoki, kevés vaj

A gomba szárához:
1 cs babapiskóta
1 puncspuding
2 dl tej
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
kókusz

Elkészítés:
A kalaphoz valókat formálható masszává gyúrjuk és a legkisebb fajta szűrőbe kis halmokat nyomunk. Közepébe kis mélyedést készítünk, majd kiborítjuk. (Én a szűrőt is bele szoktam fordítani kekszmorzsába, így könnyen kijön belőle a massza) Ez lesz a gombák kalapja. Ezekre a csokiból és kb 3-4 dkg vajból mázat készítünk és bekenjük vele a kalapokat. Tetejére szórhatunk egy csipet kókuszt is.
Krém
A puncspudingból és a tejből pudingot főzünk. Ha kihűlt, kikeverjük a vajjal és a cukorral.

A gombák szárához a babapiskótákat félbevágjuk. (Pontosan félbe és egyenesen, hogy tudjon a talpon megállni majd a gomba) A 2 fél babapiskótát a krémmel összeragasztjuk, kívül is megkenjük és kókuszba forgatjuk. Pici krémmel a szárat a kalapba ragasztjuk és talpra állítjuk a gombákat.
Ez egy kicsit lassú munka, de mutatós és finom süti lesz a végeredmény. Másnapra a krémtől átpuhul a piskóta.


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vajas gomba » Gombás-hagymás-húsmuffin » Sörben főtt gombás csirke » Gombás tésztasaláta
» Gombás táskák » Paradicsomos Gombasaláta » Fokhagymás gombaleves » Fehérboros gombamártás
» Koktélrákkal töltött gomba » Gombás melegszendvics » Gombás rakott palacsinta » Gombás-kolbászos tészta
» Sajtos-gombás rakott hús » Krokett gombás karfiolból » Gombapogácsa » Cherrys, gombás homár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.