| Gomba süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: A kalaphoz: 40 dkg darált keksz 20 dkg ráma margarin 15 dkg porcukor puncsaroma kevés tej A mázhoz: 1 tábla tortabevonó csoki, kevés vaj A gomba szárához: 1 cs babapiskóta 1 puncspuding 2 dl tej 10 dkg vaj 10 dkg porcukor kókusz Elkészítés: A kalaphoz valókat formálható masszává gyúrjuk és a legkisebb fajta szűrőbe kis halmokat nyomunk. Közepébe kis mélyedést készítünk, majd kiborítjuk. (Én a szűrőt is bele szoktam fordítani kekszmorzsába, így könnyen kijön belőle a massza) Ez lesz a gombák kalapja. Ezekre a csokiból és kb 3-4 dkg vajból mázat készítünk és bekenjük vele a kalapokat. Tetejére szórhatunk egy csipet kókuszt is. Krém A puncspudingból és a tejből pudingot főzünk. Ha kihűlt, kikeverjük a vajjal és a cukorral. A gombák szárához a babapiskótákat félbevágjuk. (Pontosan félbe és egyenesen, hogy tudjon a talpon megállni majd a gomba) A 2 fél babapiskótát a krémmel összeragasztjuk, kívül is megkenjük és kókuszba forgatjuk. Pici krémmel a szárat a kalapba ragasztjuk és talpra állítjuk a gombákat. Ez egy kicsit lassú munka, de mutatós és finom süti lesz a végeredmény. Másnapra a krémtől átpuhul a piskóta. A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |