| Gombás-kolbászos tészta receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg eperlevél-tészta (v. hasonló), 20 dkg gomba, 25 dkg lángolt kolbász, 5 dkg füstölt szalonna, 3-4 szép kemény paradicsom, 5 dl húsleves (lehet kockából is), 1 dl száraz fehérbor, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 5 dkg vaj, őrölt bors, só Elkészítés: A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és egy kivajazott, tűzálló tálban elterítjük. Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkarikázott kolbászt, és néhány percig együtt pirítjuk. Ráöntjük a bort, a húslevest, beletesszük a darabokra vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon, fedő nélkül 10-15 percig forraljuk. A gombás-kolbászos ragut a tészta tetején egyenletesen elosztjuk, meghintjük reszelt parmezán sajttal, és előmelegített sütőben, 200°C-on kb. 15 perc alatt megpirítjuk. Tanácsok: Jó étvágyat! A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |