Tutireceptek.hu fejléc

Gomba fánk recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
3 dkg vaj
3 dkg liszt
2 dl tej
30 dkg gomba
2 tojás sárgája

bors
panírozáshot liszt, tojás, zsemlemorzsa

Elkészítés:
3 dkg vajból, 3 dkg liszttel, és 2 dl tejjel sűrű besamelt főzünk, és ha már elválik az edény falától, hozzáadunk 30 dkg apróra vágott, kevés vajon sóval, borssal megpárolt gombát. Beleadunk még 2 tojás sárgáját, és kihűtve deszkára borítjuk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, nagy pogácsaszeggatóval kiszúrjuk, és lisztbe, tojásba, morzsába mártva, bő, forró olajba ropogós pirosra sütjük.


A receptet beküldte: holdfény77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos-gombás tekercs » Gombás zöldséges ragu » Gombaleves egyszerűen » Gombás rizottó (Nők lapja)
» Gombás-Husos Fasirt » Padlizsánragu gombával » Piritott gombás spárga » Gombás hagymaleves
» Gombapörkölt » Gombás marhahúsos tészta » Gombás kínaikel saláta » Töltöttgomba
» Gombás Csirkeragu » Gomba süti /sütés nélkül/ » Tejszínes gombamártás » Tonhal sajttal és gombával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.