| Gomba fánk receptTésztafélék Hozzávalók: 3 dkg vaj 3 dkg liszt 2 dl tej 30 dkg gomba 2 tojás sárgája só bors panírozáshot liszt, tojás, zsemlemorzsa Elkészítés: 3 dkg vajból, 3 dkg liszttel, és 2 dl tejjel sűrű besamelt főzünk, és ha már elválik az edény falától, hozzáadunk 30 dkg apróra vágott, kevés vajon sóval, borssal megpárolt gombát. Beleadunk még 2 tojás sárgáját, és kihűtve deszkára borítjuk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, nagy pogácsaszeggatóval kiszúrjuk, és lisztbe, tojásba, morzsába mártva, bő, forró olajba ropogós pirosra sütjük. A receptet beküldte: holdfény77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |