Tutireceptek.hu fejléc

Gomba süti /sütés nélkül/ recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
* 30 dkg darált keksz
* 25 dkg margarin
* 25 dkg porcukor
* 1/2 dl rum
* fél doboz babapiskóta

Krémhez:

* 13 dkg porcukor
* 13 dkg margarin

Mázhoz:

* 10 dkg tortabevonó csoki
* 15 dkg porcukor
* 1 tojásfehérje
* pici ételfesték

Egyéb:

* 5 cm átmérőjű teaszűrő

Elkészítés:
1. A darált kekszet, margarint, porcukrot és a rumot egy tálban összegyúrjuk.
2. Egy kicsi, 5 cm átmérőjű teaszűrőbe nyomkodunk a tésztából. Ez lesz a gomba kalapja. A teaszűrőből, miután a tésztát jól belenyomkodtuk, egy mozdulattal kiütjük.
3. A kiütött tésztát a kezünkbe fogjuk, és a közepébe egy fél babapiskótát nyomunk. Kicsit megigazítjuk. Ha kész van az összes gomba, fél órára a hűtőbe rakjuk, hogy kicsit megszilárduljon.
4. A krémhez kikeverjük a porcukrot a margarinnal, és a lehűlt gombák kalapjának az alját egy kés segítségével bevonjuk.
5. A gombák színezése: a vízgőz felett felolvasztott csokival vagy a tojásfehérjével kikevert porcukorral ecsettel festjük be.

Tanácsok:
Elkészítése kicsit több időt vesz igénybe, de a látvány mindenért kárpótol.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Hugi55


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szőlős-gombás saláta » Gombás csirke másképpen » Gombával töltött cékla » Sajtos gombafasírt
» Gombás töltött káposzta » Gombás, csirkés lasagne » Zöldséges gombakrémleves » Gombasaláta 1.
» Gombás-vörösboros gulyás » Raguleves csiperkegombával » Gomba sütőben » Lengyel gombasaláta
» Gombás tokány » Gombás, sonkás omlett » Gombás rakott csikemell » Galyasági gomba tejfölösen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.