| Gomba süti /sütés nélkül/ receptSütemények, édességek Hozzávalók: * 30 dkg darált keksz * 25 dkg margarin * 25 dkg porcukor * 1/2 dl rum * fél doboz babapiskóta Krémhez: * 13 dkg porcukor * 13 dkg margarin Mázhoz: * 10 dkg tortabevonó csoki * 15 dkg porcukor * 1 tojásfehérje * pici ételfesték Egyéb: * 5 cm átmérőjű teaszűrő Elkészítés: 1. A darált kekszet, margarint, porcukrot és a rumot egy tálban összegyúrjuk. 2. Egy kicsi, 5 cm átmérőjű teaszűrőbe nyomkodunk a tésztából. Ez lesz a gomba kalapja. A teaszűrőből, miután a tésztát jól belenyomkodtuk, egy mozdulattal kiütjük. 3. A kiütött tésztát a kezünkbe fogjuk, és a közepébe egy fél babapiskótát nyomunk. Kicsit megigazítjuk. Ha kész van az összes gomba, fél órára a hűtőbe rakjuk, hogy kicsit megszilárduljon. 4. A krémhez kikeverjük a porcukrot a margarinnal, és a lehűlt gombák kalapjának az alját egy kés segítségével bevonjuk. 5. A gombák színezése: a vízgőz felett felolvasztott csokival vagy a tojásfehérjével kikevert porcukorral ecsettel festjük be. Tanácsok: Elkészítése kicsit több időt vesz igénybe, de a látvány mindenért kárpótol. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Hugi55 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |