Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyével töltött alma recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 személyre:
4 db golden alma
50 dkg gesztenyemassza
1 marék édes keksz
fél marék dió
1 dl tejszín
1 dl juharszirup
2 evőkanál vaj

Elkészítés:
Hámozzuk meg az almákat, majd a magházat vájjuk ki. Tegyük egy kis tálba a gesztenyemasszát, öntsük rá a tejszínt, adjuk hozzá az összetört diót és a kekszet, majd dolgozzuk lágy masszává. Töltsük meg a kivájt almák belsejét a gesztenyés krémmel, majd tegyük egy tűzálló tálba. Csorgassuk meg olvasztott vajjal és juharsziruppal. Tegyük forró, 150 fokos sütőbe, és pároljuk 10-12 perc alatt puhára. Tálalás előtt a tetejét a juharszirupos pároló lével öntözzük meg, és szervírozhatjuk.

Tanácsok:
recepte Lana03


A receptet beküldte: virgo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött zsemle » Töltött padlizsán bundában » Cserkész töltött burgonya » Töltött hagyma
» Brokkolival töltött fasírt » Töltött tök tökölőknek » Gesztenyével töltött fácán » Töltött kagylótészta
» Sajttal töltött pulykamell » Áfonyával töltött alma » Töltött dagadó » Töltött májszeletek
» Libanoni töltött zöldségek » Diós töltött káposzta » Töltött pulyka nyakbőr » Az én töltöttkáposztám


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.