| Gesztenyés torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: -3db tojás -10dkg kristálycukor -10dkg őrölt dió -2evőkanál zsemlemorzsa Krémhez -Meggy lekvár ízlés szerinti mennyiség -25dkg áttört gesztenyemassza -20dkg margarin Csokimázhoz: -4 evőkanál víz -5 evőkanál kristálycukor -3dkg kakaó -3dkg margarin Elkészítés: -Ki kell vajazni és lisztezni egy 26cm kapcsos tortaformát -A 3db tojást ketté kell választani úgy, hogy a sárgáját keverőtálba kell tenni, a fehérjét külön tálban csipetnyi sóval habbá kell verni. -A tojás sárgájához hozzá kell adagolni a kristálycukrot, hozzá kell adni az őrölt diót, és a zsemlemorzsát és robotgéppel jól össze kell dolgozni. -Bele kell forgatni kanállal a keményre vert tojásfehérjét és bele kell simítani a sütőformába. -Ha megsült a tészta akkor ki kell hűteni, kivenni a formából és arra a tálra helyezni, melyről fogyasztva lesz. -Amíg a tészta sül addig át kell törni a gesztenyemasszát, össze kell dolgozni a margarinnal és 3 evőkanál meggylekvárral, robotgép segítségével. -A kihűlt tésztát alaposan meg kell kenni meggy lekvárral, de úgy hogy ne tocsogjon! -Rá kell kenni a gesztenyekrémet és hűtőbe kell tenni, hogy kissé összeálljon és a krémben lévő margarin megdermedjen, mert a csokimázt forrón kell rákenni! -Csokimáz készítése: A cukrot a forróvízzel ki kell keverni a lábasban. Hozzá kell adni a kakaót. Sűrű csomós massza lesz, de a tűzre téve a cukor olvadásakor folyékonnyá válik. Amikor csomómentes, akkor bele kell keverni a margarint és nagyon gyorsan rá kell kenni a süti tetejére. A hűtőben fog megszilárdulni a csokimáz! A receptet beküldte: Gligi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |