| Török tejberizs light receptLevesek Hozzávalók: 0.5 pohár barnarizs 6 pohár 0.5 % zsírtaltalmú tej 2 evőkanál étkezési keményítő 1 tojás sárgája 1 pohár Süssina édesítőpor 1 csomag Vaníliás cukor (1 pohár = 2 dl) Elkészítés: A barnarizst megmossuk, leszűrjük, majd 2 pohár vízben feltesszük főni abban az edényben, amiben az egészet előkészítjük. Amikor elfőtt a vize, hozzáadjuk a tejet, az édesítőport és a vaníliás cukrot. Kis tálba a tojás sárgáját a keményítővel és kis tejjel összedolgozzuk, majd ezt is hozzáadjuk a rizshez. Forrás után kb. 5 percig főzzük. Egy személyes kis cserépedénybe vagy tűzálló edénybe adagoljuk (esetleg kis alufólia tálkákba). A tűzálló edényeket tepsibe rakjuk, 3-4 pohárnyi vizet öntünk a tepsibe, majd magas hőfokon sütjük, míg foltokban meg nem barnul a tálkákban a felső réteg. Hidegen tálaljuk. A receptet beküldte: Egnisz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |