Tutireceptek.hu fejléc

Török tejberizs light recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
0.5 pohár barnarizs
6 pohár 0.5 % zsírtaltalmú tej
2 evőkanál étkezési keményítő
1 tojás sárgája
1 pohár Süssina édesítőpor
1 csomag Vaníliás cukor
(1 pohár = 2 dl)

Elkészítés:
A barnarizst megmossuk, leszűrjük, majd 2 pohár vízben feltesszük főni abban az edényben, amiben az egészet előkészítjük.
Amikor elfőtt a vize, hozzáadjuk a tejet, az édesítőport és a vaníliás cukrot.
Kis tálba a tojás sárgáját a keményítővel és kis tejjel összedolgozzuk, majd ezt is hozzáadjuk a rizshez. Forrás után kb. 5 percig főzzük. Egy személyes kis cserépedénybe vagy tűzálló edénybe adagoljuk (esetleg kis alufólia tálkákba).
A tűzálló edényeket tepsibe rakjuk, 3-4 pohárnyi vizet öntünk a tepsibe, majd magas hőfokon sütjük, míg foltokban meg nem barnul a tálkákban a felső réteg.
Hidegen tálaljuk.


A receptet beküldte: Egnisz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Menemen, a török lecsó » Palacsinta light » Csokoládés tejberizs » Tejberizses almás rakottas
» Zabpelyhes gofri light » Light mákos guba » Török citromos muffin » Summer Light
» Török palacsinta » Egzotikus tejberizs » Moonlight » Török joghurtos sütemény
» Gofri light » Mazsolás tejberizs » Török gyümölcssaláta » Adana Kebab ( török étel)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.