| Gesztenyés tekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 4 db tojás, 10 evőkanál hideg víz, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg finomliszt, 5 dkg porcukor. A krémhez: 50 dkg gesztenyemassza, 10 dkg édes vagy natur vajkrém, 1 rum aroma. A mázhoz: 20 dkg kristálycukor, 6 dkg cukrozatlan kakaópor, 6 evőkanál víz, 8 dkg vaj. Elkészítés: A tojások sárgáját a vízzel habosra verjük, majd a kristálycukorral addig keverjük tovább, míg kissé kifehéredik, és jó sűrű lesz. A lisztet beleszórjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is hozzáadjuk, majd óvatos mozdulatokkal kézzel az előzőekbe forgatjuk. Végül sütőpapírral bélelt gáztepsibe (36 x 35 cm-es) simítjuk. Előmelegített sütőben, (közepes lánggal 180 fok), 15 perc alatt sütöm. Azon melegében feltekerjük, folpack fóliával, vagy nedves konyharuhával betakarjuk, hogy ne száradjon ki, így hagyjuk kihűlni. A felengedett gesztenyét a vajkrémmel, és a rum aromával habosra keverjük. A piskótát kihengergetjük, a gesztenyés krémmel megkenjük, újra föltekerjük és a hűtőszekrénybe tesszük. A mázhoz valókat gőz felett 1-2 percig főzzük, kissé hűlni hagyjuk. A kész tekercset a csokoládés mázzal bekenjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |