| Gesztenyés csokis muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg kb. gesztenyemassza (25 dkg-os 3/4-e kb.) 8dkg vaj - olvasztva 8 dkg étcsoki - gőz felett olvasztva 2 dkg cukor 1 cs. vaníliás cukor csipet só 2 db tojás - szétválasztva 1 ek. sárgabarack lekvár egy öntésnyi rumaroma (vagy 1 ek. rendes rum) kb. 4-5 dkg liszt 1 mk. sütőpor Elkészítés: 1.Sütőt előmelegíteni. 2.Csokit olvasztani gőz felett. 3.Olvasztott csokiba bele: gesztenyemassza, olvasztott vaj, tojássárgák, só, cukor, vaníliás cukor, lekvár, rum(aroma). Összekeverni egy neműre. 4.Tojásfehérjéket kemény habbá verni. 5.Óvatosan beleforgatni a gesztenyés-csokis masszába. 6.Rászitálni a lisztet és a sütőport. 7.Összeforgatni, összekeverni. (Igen folyós lesz.) 8.6 db-os formába kanalazni (vagy szilikonosba, vagy papírral bélelt muffintepsibe) 9.30 percig sütni kb. 170-180 fokon. 10. Porcukorral szórni a tetejét, ha kisült. Tanácsok: A gesztenyét elég darabolni, nem kell szétnyomni vagy reszelni, elég kanállal szétnyomkodni, nem baj, ha kis darabok maradnak a masszában. Pont 30 percig kell sütni, mert különben kiszárad, ennyi idő alatt pont jó lesz, nem lesz száraz. A maradék gesztenyemasszából (a 25 dkg-os csomag maradékából) kis golyókat formálhatunk díszítésnek. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: culko Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |