| Gesztenyés pulykatekercs receptHozzávalók: .60 dkg pulykamell egészben • 40 dkg gesztenye • 10 dkg sonka vékony szeletekben • 15 dkg fehér sajt • 1 gerezd fokhagyma • 2 babérlevél • 1 dl fehérbor • 2 dkg vaj • csipetnyi só • kevés bors Elkészítés: A gesztenyét bemetsszük, és lyukacsos serpenyőben addig pirítjuk, amíg a héja kissé meg nem feketedik. Ezután meghámozzuk, két részre osztjuk, és az egyik felét félretesszük. A húst kiklopfoljuk, ráfektetjük a sonkát és a vékonyan felszeletelt sajtot, végül jöhet a gesztenye is. A hússzeleteket ezután feltekerjük, a hengereket zsineggel rögzítjük. Egy tűzálló tálban felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a babérlevelet és a feldarabolt fokhagymát, majd egyenletesen megpirítjuk benne a pulykatekercseket. Amikor mindenhol szép barna a hús, az egészet meglocsoljuk a fehérborral, sóval, borssal ízesítjük, majd 50 percre 160 fokos sütőbe toljuk a tálat. A sültet időnként meglocsoljuk, majd a sütési idő leteltével a hús köré szórjuk a maradék gesztenyét is. Aztán még legalább tíz percre visszatoljuk az ételt a sütőbe. Az elkészült pecsenyét szeletelve, a sült gesztenyével körítve tálaljuk. Tanácsok: Sajnos nagyon kell figyelni a gesztenyére,mert ha rossz helyről vesszük akkor a fele kukába kerül. Elkészítési idő: 100 perc Kalóriatartalom: 510 kcal A receptet beküldte: Kiki-- Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |