| Gesztenyés-diós falatkák receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 20 dkg olvasztott margarin 5 dkg porcukor 2 dkg élesztő 1,5 dl langyos tej 1 tojássárgája 1 vaníliás cukor 1/2 ek reszelt, szárított narancshéj vagy citromhéj 1 tojás + 1 tojássárgája a kenéshez Diótöltelékhez: 25 dkg darált dió 1 mk fahéj 25 dkg gesztenyemassza reszelve 15 dkg cukor 1/2 narancs héja reszelve 1 cs vaníliás cukor 1 dl víz csipet só Elkészítés: Tészta: a lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, porcukrot, olvasztott margarint, vaníliás cukrot, narancshéjat, tojássárgáját, és a langyos tejjel összegyúrjuk, hogy sima tésztát kapjunk. Kissé meglisztezzük, és hűvős helyre tesszük 15 percre. Addig elkészítjük a töltelékeket. A cukrot vízzel 1 percig forraljuk, majd a diókeverékre öntjük az ízesítők hozzáadásával, és belereszeljük kislyukú reszelőn a gesztenyemasszát, összekeverjük, és langyosra hűtjük. A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és 4 cipót formálunk belőle. Egyesével 5 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk, és a töltelékkel egyenletesen megkenjük. A két rövid oldalát felhajtjuk a töltelékre, majd feltekerjük, és kicsit hengergetjük, hogy szép egyenletes legyen. Ezután a rudakat 2 cm-esre felkarikázzuk, és egy 18x25 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Megkenjük az 1 tojás + 1 tojássárgájával. Előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra megsütjük, porcukorral hintve tálaljuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |