| Gesztenyés kocka meggyel receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 6 db tojás 6 ek. kristálycukor 6 ek. liszt 1 púpos ek. kakaópor 1 mokkáskanál szódabikarbóna Krémhez: 1 csomag gesztenyemassza 3 dl tej 1 vaníliapuding 5 dkg cukor 3 dl habtejszín +2 dl habtejszín a tetejére 1 ek. zselatin 0,5 kg magozott meggy Elkészítés: 6 tojásból kakaós piskótát sütünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 6 ek. kristálycukrot és azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját keverjük bele. Fakanállal óvatosan hozzákeverjük a szódabikarbónával és a kakaóporral elkevert lisztet. Kikent lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon sütjük. Míg sül, elkészítjük a krémet. A 3 dl tejbe megfőzzük a pudingot az 5 dkg cukorral, majd hűtjük. A 3dl tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük.A zselatint meleg vízben feloldjuk és azt is hozzá keverjük. A gesztenyét villával kicsit összetörjük és a krémhez keverjük. Géppel jól kihabosítjuk. Végül felverjük a tetejére a 2 dl tejszínt is. A piskótára kenjük a krémet, megszórjuk a meggyel és végül rákenjük a tejszínhabot. Hűtőben tároljuk tálalásig. (Tegyünk félre párszem meggyet a díszítéshez) Tanácsok: Kockára vágjuk és a tetejét egy szem meggyel díszítjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |