| Gesztenyés kosárka receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 25 dkg liszt 12,5 dkg margarin 5 dkg porcukor 3 db tojássárgája 1 kk. sütőpor Töltelékhez: 15 dkg gesztenyepüré 2 dl joghurt 3 db tojásfehérje Díszítéshez: 2dl tejszín 0,5 dl víz 1 kk.zselatin 1 cs. vaníliás cukor Elkészítés: A margarint a liszttel jól elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a porcukrot és a sütőport. Jól kidolgozzuk, és a tésztából 30 db golyót formálunk. Ezekkel a golyókkal béleljük ki a kosárformát. A tölteléke úgy készül, hogy a gesztenyepüréhez hozzádolgozzuk a joghurtot, majd a felvert tojásfehérje habot. Ezzel a masszával megtöltjük a kosárkákat, és előmelegített sütőben megsütjük őket. Míg sülnek, a díszítéshez hideg vízben megáztatjuk a zselatint, és addig melegítjük, míg áttetsző nem lesz, majd beletesszük a vaníliás cukrot. Lehűtjük, de mielőtt teljesen megdermedne, belekeverjük a habbá vert tejszínt. Nyomózsákba téve feldíszítjük vele a kosárkákat. Tanácsok: Nyomózsáknak megfelel egy tiszta nylon zacskó is, aminek az egyik csücskét ollóval levágjuk. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |