| Gesztenyés fincsi tekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: A kakaós lapokhoz 200 g darált háztartási keksz 100 g vaj 100 g porcukor 20 g kakaópor 2 evőkanál rum 80 ml tej A töltelékhez 250 g gesztenyepüré 50 g porcukor 50 g darált háztartási keksz 50 g vaj 1 evőkanál rum A tetejére 50 g étcsokoládé 1 teáskanál olaj Elkészítés: A töltelék hozzávalóit kikeverjük. A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és mindkettőből egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtunk. A nyújtást sütőpapíron célszerű végezni, ez később megkönnyíti a feltekerést. Megkenjük őket a gesztenyés krémmel és bejgliszerűen felcsavarjuk. A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tekercseket. Ha a csokoládé megszilárdult, azonnal szeletelhető és fogyasztható. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |