| Gesztenyés párnácskák receptSütemények, édességek Hozzávalók: 14,5 dkg tehéntúró,1 dl olaj, 1 dl tej,1 cs.vaníliás cukor,30 dkg liszt,5 dkg p.cukor,1/2 cs.sütőpor. töltelék: 25 dkg gesztenyemassza,3 dkg p.cukor, díszítéshez: 1 cs.puncsízű cukormáz. Elkészítés: A túrót áttörjük,elkeverjük az olajjal,tejjel,vaníliás cukorral.A lisztet pedig a p.cukorral és a sütőporral kavarjuk össze.Végül a kettőt összevegyítjük és tésztát gyúrunk belőle,amit lisztezett deszkán kb.3 mm vastagra nyújtunk el,és kb.8 cm-es átmérőjű formával kiszaggatunk.Közepébe tölteléket teszünk,majd a tésztát kétfelé hajtjuk,háromszög formájúra,majd széleit összenyomkodjuk.(Úgy mint a derelyénél!) Sütés:vékonyan kikent sütőlemezen,kb.190 fokon,aranysárgára.(De egyszerűbb sütőpapíron sütni!)Sütés után cukormázat csurgatunk a tetejére. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: PIROS35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |