| Gesztenyés kehely receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza 2dl tejszín 1 dl meggybefőtt leve 30 dkg porcukor 4-5 ek kakaópor 1 dl tejszín felvert tejszínhab meggybefőtt Elkészítés: A gesztenyekrémhez a gesztenyemasszát először villával áttörtem, majd kézi mixerrel krémesre kevertem, miközben hozzáadtam folyamatosan 2 dl Hullala tejszínt, és a meggy levét. A kakaós szószhoz a porcukrot összekevertem 4-5 púpos ek kakaóporral, és annyi vízzel, hogy krémes állagú legyen. Felmelegítettem, majd hozzáadtam még 1 dl tejszínt. Tálalás: Egy pohár aljára teszünk kb. 2 ek gesztenyekrémet. Amennyire tudjuk, oszlassuk el a pohár alján. A gesztenyekrémre tegyünk kb. fél cm vastag kakaós szószt. Erre tegyünk tejszínhabot, és meggyel díszítsük. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |