| Csokis-gesztenyés muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg gesztenyepüré 10 dkg liszt 10 dkg cukor 8 dkg vaj 8 dkg étcsoki 2 db tojás 2 evőkanál kakaó 1 dl tej 1 csomag vaníliás cukor 1 teáskanál sütőpor rumaroma Elkészítés: A vajat keverjük habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, a rumaromával, majd addjuk hozzá a villával megnyomkodott gesztenyepürét és a tejet. Vegyítsük a lisztet, a kakaót, a sütőport, és kanalanként adagoljuk a gesztenyés masszához. Végül tegyük hozzá a kis darabokra vágott, jó minőségű étcsokit. Kanalazzuk a tésztát a papírral bélelt muffinformákba. Ne töltsük tele a mélyedéseket, mert a muffin sülés közben tovább nő. A 180 fokon előmelegített sütőben süssük 20 percig. Végezzünk tűpróbát, ha a tésztába szúrt tűre vagy késre nem tapad massza, kivehetjük. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |