| Gesztenyés patkó receptSütemények, édességek Hozzávalók: 250 g liszt, 100 g margarin, 25 g porcukor, 10 g élesztő, 1 tojássárgája, 0,5 dl tej, csipet só. A gesztenyés töltelékhez: 350 g gesztenyemassza, 100 g piskóta morzsa, 0,5 dl rum. A patkók kenéséhez: 1 db tojás, 1 tojás sárgája. Elkészítés: a lisztet a margarinnal morzsalékossá keverjük. Az élesztőt, a tejet, a porcukrot, tojássárgáját, sót hozzáadjuk, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Az élesztőt nem futtatjuk fel! A tésztát 15 perc pihentetés után 3 dkg-os gombócokká formázzuk. Konyharuhával letakarjuk. 10 perc után sodrófával ovális formára nyújtjuk. A gesztenytöltelék hozzávalóit összegyúrjuk. A szintén 3 dkg-os adagokat hosszukás formára sodorjuk, és így tesszük a tésztára. Felsodorjuk, és patkó alakura hajtjuk. A tepsibe helyezzük. Az egész tojást és a tojássárgáját összekeverjük, majd vékonyan megkenjük vele a patkókat. Amikor a tojás megszáradt a patkó felületén, ismét lekenjük. 180 fokos sütőben aranybarna színűre sütjük. Szép márványozott felületet kapunk. Tanácsok: ha a gesztenyekrém túl hig lenne egy kis zsenlemorzsát keverhetünk bele! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: ibolya58 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |