| Gesztenyés kosarak receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 20 dkg vaj 10 dkg porcukor 4 tojás sárgája 1 csomag vaníliás cukor csipet só 1 csomag sütőpor Töltelék: 25 dkg gesztenyemassza 5 dkg vaj 2 cl rum 5 dkg porcukor Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A töltelékhez a gesztenyét áttörjük a porcukorral, rummal, majd hozzáadjuk a vajat és jól összedolgozzuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük. A tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és muffin vagy kosár formába igazítjuk. Esetleg úgy is készíthetjük, hogy a tésztából diónyi darabokat szakítunk és az ujjainkkal belenyomkodjuk a formába. A tölteléket beletöltjük a formákba. 180 fokra előmelegített sütőben kb 2-3 perc alatt készre sütjük. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |