| Gesztenyés szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 csomag gesztenyepüré 6 db tojás 5 dl tejszín 6 púpozott ek porcukor Elkészítés: A tésztához:a tojások sárgáját a porcukorral habosra kikeverjük,majd a felolvadt puha gesztenyepürét beleforgatjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük,majd ezt is beleforgatjuk a gesztenyés masszába. Előmelegített sütőben kikent,vagy sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 30 percig sül(tűpróba!) Ha kész hűlni hagyjuk,majd vízszintesen félbevágjuk. A krémhez:a tejszínt felverjük,ha már elég szilárd a másik felengedett a gesztenyepürét elkeverjük benne. A krém felével megkenjük a tészta belsejét,a maradékkal pedig bevonjuk az egész sütit. (egy kis cukrot tehetünk a krémbe is,de nem feltétlenül szükséges.) Fogyasztás előtt jól hűtsük be,nagyon finom könnyű sütemény! A receptet beküldte: Trüffel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |