Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenye nudli mákkal megszórva recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott natúr gesztenyemassza
5 dkg nyílgyökérliszt
2 tojás
3 dkg olvasztott kókuszolaj

víz
evőkanálnyi kókuszolaj


a tálaláshoz:
darált mák
darált eritritol (xilit vagy méz)

Elkészítés:
A felolvasztott gesztenyét krumplinyomón áttörjük, majd a többi hozzávalóval sima felületű tésztát gyúrunk belőle. A tészta gyorsan összeáll és könnyű vele dolgozni. 2 cm széles hurkát nyújtunk belőle; 1 cm-es darabokra vágjuk. Villával megnyomjuk a tetejét, majd bő, forró, de nem lobogó, sós, evőkanálnyi kókuszolajos vízbe téve megfőzzük. Amikor feljön a víz színére még pár percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Megszórjuk a cukros mákkal, vagy mézzel meglocsoljuk és arra tesszük a mákot.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyepuding » Gesztenyegerinc » Gesztenyés piskótarolád » Mamika Gesztenyés tekercse
» Gesztenyés almatorta » Gesztenyés töltött karaj » Almás gesztenyetorta » Gesztenyés krém
» Gesztenye torta (kókuszos) » Barackos gesztenyepáros » Linzer dióval megszórva » Gesztenyés káposztaleves
» Gesztenye kocka 3 » Gesztenyés, diós zserbó » Gesztenyés tekercs 2. » Fácán gesztenyés almával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.