| Gesztenye nudli mákkal megszórva receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott natúr gesztenyemassza 5 dkg nyílgyökérliszt 2 tojás 3 dkg olvasztott kókuszolaj só víz evőkanálnyi kókuszolaj só a tálaláshoz: darált mák darált eritritol (xilit vagy méz) Elkészítés: A felolvasztott gesztenyét krumplinyomón áttörjük, majd a többi hozzávalóval sima felületű tésztát gyúrunk belőle. A tészta gyorsan összeáll és könnyű vele dolgozni. 2 cm széles hurkát nyújtunk belőle; 1 cm-es darabokra vágjuk. Villával megnyomjuk a tetejét, majd bő, forró, de nem lobogó, sós, evőkanálnyi kókuszolajos vízbe téve megfőzzük. Amikor feljön a víz színére még pár percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Megszórjuk a cukros mákkal, vagy mézzel meglocsoljuk és arra tesszük a mákot. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |