Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyepuding recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
375 g gesztenye
3/8 l tej
100 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 zsemle
125 g mazsola
6 tojás
60 g vaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
margarin


Elkészítés:
A gesztenyét bemetsszük, tepsire tesszük, előmelegített sütőben addig pirítjuk, amíg a héja kifelé nem pöndörödik.
Ez kb. 10 percet jelent.
Megtisztítjuk, és a belső héjától is megszabadítjuk.
¼ l tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy edényben összeforraljuk.
Hozzá adjuk a gesztenyét is, és kb. 20 percig alacsony hőfokon főzzük.
Közben a zsemlét a maradék tejbe áztatjuk.
A mazsolát megmossuk, lecsöpögtetjük, megszárítjuk.
A vajat felhabosítjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját.
Botmixerrel pépesítjük a gesztenyét, összekeverjük a vajjal és a tejbe áztatott zsemlével.
A tojásfehérjét felverjük, elkeverjük a mazsolával, és a gesztenyepüréhez adjuk.
A pudingformát kenjük ki margarinnal, szórjuk meg zsemlemorzsával, öntsük bele a pudingot, és zárjuk le a formát.
Egy nagy lábasban forraljunk vizet, helyezzük bele a formákat, és kb. 50 percig főzzük.
Végül tegyük hideg víz alá, hirtelen dermesszük meg, és fordítsuk egy tányérra.
Forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas csokikockák » Narancskrém babapiskótával » Banános-kókuszos tiramisu » Zebrás süti
» Gesztenyés krémes » Cseresznyés tekercs » Mákos grillázsgolyó » Kókuszos-sárgabarackos szelet
» Nutellás szelet » Csokis-szilvás kocka » Kedvenc triflem » Kakaós-cseresznyés piskóta
» Különleges diótorta » Könnyű citromos sütemény » Meggyes pite 2 » Habkarika


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.