| Gesztenyepuding receptSütemények, édességek Hozzávalók: 375 g gesztenye 3/8 l tej 100 g cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 zsemle 125 g mazsola 6 tojás 60 g vaj 1 evőkanál zsemlemorzsa margarin só Elkészítés: A gesztenyét bemetsszük, tepsire tesszük, előmelegített sütőben addig pirítjuk, amíg a héja kifelé nem pöndörödik. Ez kb. 10 percet jelent. Megtisztítjuk, és a belső héjától is megszabadítjuk. ¼ l tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy edényben összeforraljuk. Hozzá adjuk a gesztenyét is, és kb. 20 percig alacsony hőfokon főzzük. Közben a zsemlét a maradék tejbe áztatjuk. A mazsolát megmossuk, lecsöpögtetjük, megszárítjuk. A vajat felhabosítjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját. Botmixerrel pépesítjük a gesztenyét, összekeverjük a vajjal és a tejbe áztatott zsemlével. A tojásfehérjét felverjük, elkeverjük a mazsolával, és a gesztenyepüréhez adjuk. A pudingformát kenjük ki margarinnal, szórjuk meg zsemlemorzsával, öntsük bele a pudingot, és zárjuk le a formát. Egy nagy lábasban forraljunk vizet, helyezzük bele a formákat, és kb. 50 percig főzzük. Végül tegyük hideg víz alá, hirtelen dermesszük meg, és fordítsuk egy tányérra. Forrón tálaljuk. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |