Tutireceptek.hu fejléc

Linzer dióval megszórva recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 sütőpor
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
2 csomag vaníliás cukor
2 db egész tojás
24 dkg margarin + egy pici a tepsik kikenéséhez, (tetejére: porcukor, dió igény szerint), lekvár a darabok összeragasztásához.

Elkészítés:
A tésztához valókat egy nagy tálba tesszük, a hideg margarint darabkákra vágjuk, és úgy adjuk hozzá. A hozzávalókat összemorzsoljuk (jobb morzsolni, mint gyúrni, a tészta jobb, omlósabb lesz.)Egy gyúródeszkán nyújtófával kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd szaggatóval kiszaggatjuk úgy, hogy éppen annyi lyukas legyen, mint alj.Ha diósra szeretnénk készíteni, a felső korongokat megkenjük felvert tojással, majd vágott dióreszelékbe belehempergetjük. Vajazott, lisztezett gyúródeszkára tesszük a linzereket és langyos sütőben megsütjük őket. Ha megsült, és kihűlt, lekvárral összeragasztunk egy aljat és egy tetejét, porcukorral meghintve tálalhatjuk. Általában csak másnapra puhul meg a levegő páratartalmánál fogva. Sokáig eláll.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros rácsos linzer » Diós linzerkarika » Dióval töltött alma » Cappuchinos muffin, dióval
» Lekváros Linzer (fenyőfa) » Rácsos-rebarbarás linzer » Rácsos-rebarbarás linzer 2 » Linzerkarika-Ishler
» Göngyölt linzer » Csokis linzer » Málnás linzer » Linzer
» Kevert linzertorta » Linzer tészta 2 » Bécsi linzertorta » Néger linzer


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.