| Mamika Gesztenyés tekercse receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 18 dkg Rama Sütőmargarin; 1-2 kiskanál keserű kakaópor (minél sötétebb színű); 1 evőkanál kókuszreszelék; 0,5 dl rum; 10 dkg kristálycukor; 25 dkg darált háztartási keksz A krémhez: 12 dkg Rama Sütőmargarin; 1 kiskanál kókuszreszelék; 1-2 kiskanál rum; 10 dkg kristálycukor; 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza A tetejére: 10 dkg tortabevonó étcsokoládé Elkészítés: A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel meg a kakaóval összedolgozzuk (akkor jó, amikor a cukor elolvadt benne) és félretesszük, amíg elkészül a krémje. Ehhez a szobahőmérsékleten fölengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, vagy villával jól összetörjük, és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne. Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítjük, és a kekszmassza felét egy vízbe mártott késsel kenegetve kb. 20 x 25 cm-es téglalappá formáljuk rajta. A gesztenyetöltelék felét rásimítjuk, majd a konyharuha segítségével fölgöngyöljük. A másik tekercset is ugyanígy készítjük el, majd legalább 1órára a hűtőszekrénybe tesszük. Végül a tetejét olvasztott csokoládéval vékonyan (ha vastag rajta a csokoládé, nem lehet felszeletelni a puha tésztát) bevonjuk. Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük föl, és kínálhatunk hozzá tejszínhabot is. Hűtőszekrényben hosszú ideig eláll, és nagyon finom. Tanácsok: Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko) A receptet beküldte: 1vargaildyko Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |