| Almás gesztenyetorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Krém 30 dkg tejszínhab 5 dkg cukor 3 dkg vaníliás pudingpor 3 tojássárgája 20 cl tej 1 dkg zselatin 40 dkg gesztenyemassza Kompót koriander fahéj szegfűszeg 1 db citrom 70 dkg savanyú alma 1 l víz 1 csokoládés piskótakarika Elkészítés: Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, citrom, fahéj, szegfűszeg és koriander hozzáadásával kompótot készítünk. A pudingport és a tojássárgát tűzállótálba tesszük, kevés tejjel simára keverjük. A visszamaradt tejet a cukorral felforraljuk. A tűzről levéve, a simára kevert pudingporhoz gyors keveréssel hozzáöntjük, majd sűrűre főzzük. A csokoládés piskótakarikára burgonyanyomóval rányomjuk a gesztenyemasszát. A kihűlt almakompótot szeletenként ráhelyezzük, szorosan egymás mellé, majd a kihűlt vaníliakrémhez hozzákeverjük a tejszínhabot, a felolvasztott zselatint, és ráöntjük az almaszeletekre. Kihűlésig hűtőbe tesszük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |