Tutireceptek.hu fejléc

Almás gesztenyetorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Krém

30 dkg tejszínhab
5 dkg cukor
3 dkg vaníliás pudingpor
3 tojássárgája
20 cl tej
1 dkg zselatin
40 dkg gesztenyemassza
Kompót

koriander
fahéj
szegfűszeg
1 db citrom
70 dkg savanyú alma
1 l víz


1 csokoládés piskótakarika

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, citrom, fahéj, szegfűszeg és koriander hozzáadásával kompótot készítünk. A pudingport és a tojássárgát tűzállótálba tesszük, kevés tejjel simára keverjük. A visszamaradt tejet a cukorral felforraljuk. A tűzről levéve, a simára kevert pudingporhoz gyors keveréssel hozzáöntjük, majd sűrűre főzzük. A csokoládés piskótakarikára burgonyanyomóval rányomjuk a gesztenyemasszát. A kihűlt almakompótot szeletenként ráhelyezzük, szorosan egymás mellé, majd a kihűlt vaníliakrémhez hozzákeverjük a tejszínhabot, a felolvasztott zselatint, és ráöntjük az almaszeletekre. Kihűlésig hűtőbe tesszük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás melegszendvics » Habos almás Ica módra » Tartalmas csokoládékrém » Almás-lekváros pite
» Almás lepény » Krémsajtos almasaláta » Diétás almás-pudingos süti » Almás tekercs
» Mazsolás almás szelet » Almás szottyos kifli » Kekszes-almás süti » Almás piskóta
» Almás-tormás csülök » Habos-almás sütemény » Csirkés-almás tésztasaláta » Almás rántott sajt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.