| Gesztenyegerinc receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 db tojás, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál porcukor. Hozzávalók a töltelékhez 25 dkg gesztenyemassza, 1 zacskó vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 1 evőkanál rum, kevés porcukor, csipet só, 1 teáskanál kakaópor. Hozzávalók a tetejére 5 dkg csokoládé, 2 dl tejszínből vert hab, 1 teáskanál zselatinpor, fél dl tej, kevés gesztenyemassza. Elkészítés: A porcukorral fehéredésig kevert tojássárgát a kemény habbá vert fehérjével és a liszttel felváltva összekeverjük, és sütőpapírral bélelt kis szögletes tepsire felkenve, vékony lappá megsütjük. Nedves konyharuhára kiborítva lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk kihűlni. Közben a pudingport 1 dl tejben simára keverjük, majd hozzáöntve a megmaradt tejet, kevergetve felforraljuk. Sűrűre főzzük, ezután hozzákeverjük a gesztenyemassza felét, kevés cukrot, csipetnyi sót, a rumot és a kakaóport. Nagyobb őzgerincformát folpack fóliával úgy bélelünk ki, hogy hosszan lelógó pereme is legyen. Ezután a piskótából levágunk egy akkora lapot, amellyel kibélelhetjük az őzgerincet, valamint egy lapot tető gyanánt. A kibélelt formába vékony réteg gesztenyés krémet kenünk. A megmaradt gesztenyemasszából hosszú, 1 cm vastag rudakat formálunk, amelyeket ráhelyezünk a krémre, majd befedjük a többi krémmel. Erre tesszük a piskótalapot, kissé lenyomtatjuk, és ráhajtva a fóliát, a hűtőszekrény normál terében legalább 1 napig dermesztjük. Tálalás előtti napon ráborítjuk egy hosszú tálra, lehúzzuk róla a fóliát, és kevés tejes zselatinnal (vagy habfixálóval) keményített tejszínhabbal, valamint apró szívekbe formált, csokoládéba mártott gesztenyefigurákkal feldíszítjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |