| Gesztenye kocka 3 receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 6 tojás 6 evőkanál porcukor 10 dkg Rama 6 evőkanál finomliszt fél csomag sütőpor 2 evőkanál keserű kakaópor A tepsi kikenéséhez Rama liszt A krémhez 1 csomag, (49 g) főzni való vanília ízű pudingpor 3 dl tej 25-30 dkg porcukor 20 dkg Rama 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza 2 evőkanál rum A tetejére 6 dl habtejszín 1 csomag habfixáló 3-4 evőkanál kristálycukor 2 evőkanál keserű kakaópor Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max. fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg Ramát belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, belisztezünk, és a tésztát 30x30 cm-es nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal, kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha Ramát először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros Ramához keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, és a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk. Tanácsok: http://www.sutigyar.hu/recept/gesztenyekocka_3 A receptet beküldte: Orshy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |