| Gesztenyés tekercs 2. receptSütemények, édességek Hozzávalók: tészta: 25 dkg háztartási keksz, 20 dkg vaj, 10 dkg cukor, 5 cl rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 1 kávéskanál kakaó. krém: 25 dkg gesztenyepüré, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 cl rum, 1 kiskanál kókuszreszelék. A tetejére: 10 dkg ét-tortabevonó Elkészítés: A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel, a kakaóval, majd félretesszük amíg a krémet elkészítjük. A vajat a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a gesztenyepürét, és a rummal meg a kókuszreszelékkel krémmé keverjük. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát, kiterítjük és ráhalmozzuk a kekszes massza felét. Vízbe mártott késsel 20 x 15 centis téglalappá nyújtjuk. Elkenjük rajta a gesztenyetöltetlék felét. A konyharuha szélét óvatosan megemeljük, és feltekerjük. A megmaradt alapanyagokból hasonló módon készítjük el a másik tekercset is. Hűtőszekrénybe téve kicsit lehűtjük, majd a tortabevonóval bevonjuk. Tanácsok: Ez az alaprecept. Én a cukorból kevesebbet, a kakaóból és a kókuszreszelékből többet tettem bele + ha gyerekek is fogyasztják rumaromát használok Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Kiss Mária Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |