| Gazpacho receptLevesek Hozzávalók: 7 nagy paradicsom 1 uborka 4 zöld húsú paprika 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 4 evőkanál olaj 1 evőkanál ecet 1 evőkanál vágott petrezselyem 1 evőkanál vágott zellerlevél Elkészítés: Előkészítés: A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, húsát kis kockákra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, a paprikát kimagozzuk, és mindkettőt a paradicsomhoz hasonló kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. Elkészítés: A kockákra vágott zöldségekből félreteszünk 4 evőkanálnyit, a többi zöldséget mixerben péppé zúzzuk. A pépet leveses tálba öntjük, összekeverjük az olajjal, az ecettel, a petrezselyemmel, a zellerrel, sóval, borssal ízesítjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű levest kapjunk. A levest legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt belekeverjük a félretett zöldségkockákat, és tányérokba szedve kínáljuk. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 297 kcal A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |