Tutireceptek.hu fejléc

Gazpacho recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
7 nagy paradicsom
1 uborka
4 zöld húsú paprika
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 evőkanál vágott zellerlevél

Elkészítés:
Előkészítés: A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, húsát kis kockákra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, a paprikát kimagozzuk, és mindkettőt a paradicsomhoz hasonló kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felkarikázzuk.

Elkészítés: A kockákra vágott zöldségekből félreteszünk 4 evőkanálnyit, a többi zöldséget mixerben péppé zúzzuk. A pépet leveses tálba öntjük, összekeverjük az olajjal, az ecettel, a petrezselyemmel, a zellerrel, sóval, borssal ízesítjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű levest kapjunk. A levest legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt belekeverjük a félretett zöldségkockákat, és tányérokba szedve kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 297 kcal

A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Madridi gazpacho » A mi gazpachonk - melegen » Gyors gazpacho » Gazpacho leves
» Nátha ellen házilag » Hideg vilmoskörteleves » Burgonyaleves parasztosan » Gazdag leves darált hússal
» Buzsáki tányéros » Cukkini leves » Sárgarépa leves » Insalata caprese
» Füstölt sajtos leves » Zöldséges brokkoli leves » Fokhagymás gombaleves » Brokkolikrémleves (vegan)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.