Tutireceptek.hu fejléc

A mi gazpachonk - melegen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 nagy burgonya meghámozva és apró kockákra vágva
25 dkg szikkadt kenyér héj nélkül, kockákra vágva
1 l. víz
4 nagy érett paradicsom, lehámozva, kimagozva, és kockákra vágva
l piros, v. sárga húsú paprika kimagozva és kockákra vágva
1 kis fej vöröshagyma,apró kockákra vágva
1 kígyóuborka meghámozva és kockákra vágva
1 gerezd fokhagyma összenyomva
6 dl paradicsomlé
3 ek. vörösborecet
3 ek. étolaj
1 kk. só
frissen őrölt bors
1 zellerszár tisztítva és kockákra vágra

Hozzá: fokhagymás pirítós

Elkészítés:
A hozzávalókból pár kanállal félreteszünk, díszíteni. A többi hozzávalóból levest főzünk oly módon, hogy mindent beleteszünk egy fazékba, a boreceten kívül és csak addig főzzük, míg a burgonya kicsit megpuhul, de a zöldségek még ropogósak. A borecettel ízesítjük még.
Ekkor tányérokba szedjük, a félretett zöldségekből teszünk minden tányérba és jól megfokhagymázott pirítóssal tálaljuk - langyosan!:)

Tanácsok:
(A Világkonyha c. kiadvány nyomán készítettem el. Én nem rajongok a hideg levesekért, kivéve a gyümölcslevest...)


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú tojás melegen » Krumpligaluska » Mediterrán zöldségleves » Savanyú répa leves
» Peach Spirit Koktél » Hideg szederleves » Csülkös sóskaleves » Húsos okroska
» Tekercses tésztaleves » Finom babgulyás » Füstöltsajt leves » Fokhagymás sajtleves
» Mángold krémleves » Savanyú leves velővel » Kefires mexikói leves » Sütőtöklevesem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.