| A mi gazpachonk - melegen receptLevesek Hozzávalók: 2 nagy burgonya meghámozva és apró kockákra vágva 25 dkg szikkadt kenyér héj nélkül, kockákra vágva 1 l. víz 4 nagy érett paradicsom, lehámozva, kimagozva, és kockákra vágva l piros, v. sárga húsú paprika kimagozva és kockákra vágva 1 kis fej vöröshagyma,apró kockákra vágva 1 kígyóuborka meghámozva és kockákra vágva 1 gerezd fokhagyma összenyomva 6 dl paradicsomlé 3 ek. vörösborecet 3 ek. étolaj 1 kk. só frissen őrölt bors 1 zellerszár tisztítva és kockákra vágra Hozzá: fokhagymás pirítós Elkészítés: A hozzávalókból pár kanállal félreteszünk, díszíteni. A többi hozzávalóból levest főzünk oly módon, hogy mindent beleteszünk egy fazékba, a boreceten kívül és csak addig főzzük, míg a burgonya kicsit megpuhul, de a zöldségek még ropogósak. A borecettel ízesítjük még. Ekkor tányérokba szedjük, a félretett zöldségekből teszünk minden tányérba és jól megfokhagymázott pirítóssal tálaljuk - langyosan!:) Tanácsok: (A Világkonyha c. kiadvány nyomán készítettem el. Én nem rajongok a hideg levesekért, kivéve a gyümölcslevest...) A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |