Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági tokány szemes babbal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg. marhalábszár, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 szem érett paradicsom ( vagy 2 evőkanál paradicsomkrém), 1 db. zöldpaprika, 10 dkg. füstölt szalonna, só, fűszerpaprika, csipetnyi majoránna, 1 kiskanál őrölt fekete bors, köménymag ízlés szerint, 50 dkg. szemes baba. A tálaláshoz: csípős paprika, tejfel,

Elkészítés:
A füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk.A húsból, - amit 1x1 centiméteres darabokra vágunk - a vöröshagymával, paradicsommal, paprikával, zúzott fokhagymával és a fűszerekkel pörköltet főzünk. Amikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk az előzetesen beáztatott babot és fedő alatt puhára főzzük. Közben ha szükséges utánaízesítjük. Tálaláskor hideg tejfelt és felszeletelt csípős paprikát, friss kenyeret kínáljunk hozzá.

Tanácsok:
Télen lecsóval készítsük a pörköltet.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás savanyu tokány » Erdélyi tokány » Borsos tokány » Óvári tokány
» Galyasági aprópecsenye » Sertéstokány » Tejszínes csirketokány » Nyári csirkeleves babbal
» Pikáns tokány. » Tonhal babbal » Galyasági pecsenye » Debreceni tokány
» Galyasági tojásleves. » Kocsmáros tokány » Cigánytokány » Erdélyi borsos tokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.