| Galyasági tokány szemes babbal receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg. marhalábszár, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 szem érett paradicsom ( vagy 2 evőkanál paradicsomkrém), 1 db. zöldpaprika, 10 dkg. füstölt szalonna, só, fűszerpaprika, csipetnyi majoránna, 1 kiskanál őrölt fekete bors, köménymag ízlés szerint, 50 dkg. szemes baba. A tálaláshoz: csípős paprika, tejfel, Elkészítés: A füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk.A húsból, - amit 1x1 centiméteres darabokra vágunk - a vöröshagymával, paradicsommal, paprikával, zúzott fokhagymával és a fűszerekkel pörköltet főzünk. Amikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk az előzetesen beáztatott babot és fedő alatt puhára főzzük. Közben ha szükséges utánaízesítjük. Tálaláskor hideg tejfelt és felszeletelt csípős paprikát, friss kenyeret kínáljunk hozzá. Tanácsok: Télen lecsóval készítsük a pörköltet. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |