| Tonhal babbal receptHalas ételek Hozzávalók: 50 dkg tonhal 25 dkg nagy szemű fehérbab 25 dkg paradicsom kiskanál kurkuma 1 babérlevél 1 duci gerezd fokhagyma kapor, turbolya 1 dl száraz fehérbor 5 dkg liszt olaj, só Elkészítés: A halszeleteket megmossuk és szárazra töröljük. A megtisztított, zúzott fokhagymát 3 kanál olajon megfuttatjuk, majd kivesszük az olajból. A meghámozott, kimagozott, kockákra vágott paradicsomhoz hozzáadjuk a kurkumát, a szétmorzsolt babérlevelet, egy késhegynyi turbolyát és egy kanál kaporlevelet. Megsózzuk, majd erős lángon 10 percig főzzük, közben hozzáöntjük a bort. A halszeleteket lisztbe mártjuk, és forró olajban megsütjük. (A felesleges olajat itatóspapírral leitatjuk.) Megsózzuk és tűzálló tálba fektetjük a halszeleteket, ráöntjük az enyhén sós vízben megfőzött, lecsöpögtetett babot és a paradicsommártást. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd forrón tálaljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |