| Galyasági pincepörkölt gombával, borosan receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg. marhalábszár, 25 dkg. vöröshagyma,5-6 dkg. mangalicazsír 3 dkg. fokhagyma, 15-20 dkg. erdei gomba (vargánya, tinóru, vagy csiperke), 40 dkg. burgonya, 3 dkg. fokhagyma, 2 szem nagyobb, érett paradicsom, 3 db. zöldpaprika, 2 evőkanál fűszerpaprika,1,5-2 dl. vörösbor. Ízlés aszerint: só, őrölt fekete bors, csipetnyi kakukkfű, morzsolt rozmaring, köménymag (elmaradhat), Elkészítés: A marhahúst egyenletesen 2x3 centiméteres kockákra vágjuk. A vöröshagymát a tisztítás után apró kockákra vágjuk és forró zsíron aranysárgára pirítjuk. A tűzről leemelve fűszerpaprikával megszórjuk, kevés vizet öntünk alá és visszatesszük. Belerakjuk a felkockázott marhahúst és kavargatva pirítjuk kifehéredésig. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagyma gerezdeket, a szeletelt paradicsomot és a felkockázott zöldpaprikát.Ízesítjük köménymaggal, kakukkfűvel, őrölt fekete borssal és csipetnyi rozmaringgal, lassú tűzön főzzük, majd adunk hozzá 1 dl. vörösbort és ha a levét elfőtte ezzel is pótoljuk.Óvatos keverés után beledobjuk a felszeletelt gombát, majd a kockára vágott burgonyát is. Csak ekkor sózzuk. Kb. 15 perc múlva megízleljük, ha szükséges utánasózzuk, ízesítjük. Mielőtt készre főznénk a maradék bort is hozzáadjuk, felrottyantjuk és tálaljuk. Szabad tűzön, bográcsban főzve az igazi ! Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |