| Galyasági káposztás hús receptEgytálételek Hozzávalók: 60 dkg. sertéslapocka, 10 dkg. füstölt sertéshús (tarja, vagy comb), 5 dkg. füstölt húsos szalonna ( kolozsvári a legjobb), 3 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, 50 dkg. savanyú káposzta, 1 bögre rizs. Ízlés szerint só, paprikakrém, ételízesítő, őrölt fekete bors, 3-4 db. babérlevél, 2-3 gerezd fokhagyma. A tálaláshoz 1 dl. hideg tejföl, fél csokor vágott zöld kaporlevél. Elkészítés: Először a pörköltet készítjük el hagyományos módon. a sertéstarjából. A vöröshagymát apróra felkockázzuk, majd forró zsírban megdinszteljük, tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a felkockázott sertéstarját és sózzuk, borsozzuk, majd készre főzzük. Másik edényben bő vízben feltesszük főni a savanyú káposztát ( ha nagyon savanyú, akkor kissé átmossuk). Hozzáadunk 2-3 db. babérlevelet, az apró kockára vágott füstölt húsos szalonnát és a füstölt húst, a finoman felszeletelt fokhagymát,ízlés szerint kevés paprika krémet, ételízesítőt, majd nagy lángon főzni kezdjük. Közben megtisztítjuk a rizst (kb. 2 dl. mennyiségben), megmossuk és mielőtt a káposzta készre főne hozzáadjuk s ezzel együtt készre főzzük. Ekkor hozzákeverjük a pörköltet is, és 15-20 percig lassú tűzön tovább főzzük.Ha kész a babérleveleket eltávolítjuk és tálaljuk. Külön tányérkán hideg tejfölt és apróra vágott zöld kaporlevelet is kínáljunk hozzá. Friss kenyérrel, félszáraz fehér borral kitűnő és nagyon finom. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |