| Galyasági tócsni receptTésztafélék Hozzávalók: 1 kg. burgonya (tisztítva), 4-6 gerezd fokhagyma, 4-6 evőkanál liszt, 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma, 1 db. tojás, só, őrölt fekete bors, kevés ételízesítő, 1 kiskanál köménymag. A kisütéshez étolaj. Elkészítés: A burgonyát lereszeljük, a fokhagymát összezúzzuk, beletörjük. Hozzáadjuk a lisztet -annyit, amennyit a burgonya leve felvesz - ízesítjük ízlés szerint egy kiskanálnyi ételízesítővel, őrölt fekete borssal, köménymaggal, sóval( vegyük figyelembe az ételízesítőt is), majd a reszelt vöröshagymával és az egészet a tojás hozzáadása után összekeverjük. Pihentessük 20-25 percig meleg helyen, majd formázzuk, ellapítjuk és forró olajban kisütjük. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |