| Galyasági kemencés fokhagymás sült receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg. sertéstarja (sertéslapocka), 2 evőkanál kiolvasztott sertészsír, 1 nagy fej fokhagyma ( 8-10 gerezd), 2 kiskanál őrölt fekete bors, só, 3 fej közepes vöröshagyma, 2 dl. száraz fehér bor, 2 dl. csontlé vagy langyos víz. Elkészítés: A hússzeleteket kissé megpotyoljuk, a széleit bevagdossuk, majd vékonyra vágott fokhagyma szeletkékkel megspékeljük. Bekenjük zsiradékkal, sózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal, majd kizsírozott tepsibe tesszük, mellérakjuk a cikkekre vágott vöröshagymát, aláöntjük a bort és kevés vizet, majd kemencébe ( sütőbe) téve készre sütjük, néha megforgatva. Tanácsok: Disznóöléskor készített gyors étel tízóraira vagy uzsonnára, vacsora előtt. Savanyúsággal és kenyérrel kínáljuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |