| Brokkoli fokhagymás vajban receptKöretek Hozzávalók: 1 kg brokkoli 1/2 zöldségleveskocka 1,2dl száraz fehérbor 1 kk.só 2 gerezd fokhagyma 12 dkg vaj só, őrölt fekete bors 5 deka parmezán sajt Elkészítés: A megmosott brokkolit lecsepegtetjük,a leveleit leszedjük.A szárat meghámozzuk, rövidre szabjuk,kereszt alakban bevagdossuk. A leveskockát összeforraljuk 1.2 dl vízzel és a borral.A rózsákat belerakva, lefedve kb.12 percig főzzük,szűrőlapáttal kiszedjük,lecsepegtetjük és melegen tartjuk. A megpucolt fokhagymát apróra vágjuk, sózzuk és késsel összenyomkodjuk. A felolvasztott vajba keverjük a fokhagymát. A brokkolit forró tálra tesszük, megsózzuk, borsozzuk és a fokhagymás vajat rácsepegtetjük, vagy kis tálkában mellé adjuk.Ráreszeljük a parmezánt és tálaljuk. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: Mariann63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |