| Galyasági finom falatok receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg erdei gomba, 30 dkg marhanyelv, 60 dkg szűzpecsenye, 15 dkg. füstölt szalonna, só, őrölt bors, 8 db. közepes burgonya tisztítva, kettévágva, pirospaprika, petrezselyemzöld, paprikakrém, 8 db vékony szelet füstölt, húsos szalonna, 30 dkg zöldborsó. Elkészítés: A szalonnát felkockázzuk, zsírját kisütjük, majd ebben megpároljuk a szűzpecsenyét ésa felszeletelt marhanyelvet. Enyhén sózzuk, borsozzuk zöldpetrezselyemmel megszórjuk, majd ha megpuhult a hús hozzáadjuk a feldarabolt gombát és a zöldborsót is és együtt pároljuk Után ízesítjük paprikakrémmel és készre főzzük. Körettnek parázson sült burgonyát kínálunk. A burgonyát kettévágjuk, belsejét kivájjuk és kevés tölteléket is rárakva szalonna szeletekkel beburkoljuk, alufóliában parázson megsütjük. A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |