Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági gombaleves tinóru gombával. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50-55 dkg. frissen szedett tinóru gomba (lehet nyári vargánya gombából is), 2 evőkanál sertészsír, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 liter csont,- hús,- vagy zöldségleves alap (2 leveskockából is elkészíthető), 2 db. babérlevél, 1 kis ágacska csombor (borsikafű), 1 kiskanál őrölt fekete bors, só, 2 dl. tejföl, 1-2 evőkanál fehér borecet, 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A vöröshagymát tisztítás után apróra vágjuk, majd a felforrósított zsíron aranysárgára dinszteljük.Ekkor hozzáadjuk a finomra szeletelt fokhagymát, a tisztított és vékony szeletekre vágott gombát, amit átkeverés után pár percig együtt pároljuk. Felöntjük az alaplével, megszórjuk az őrölt fekete borssal, ízesítjük sóval, borsikafűvel,babérlevéllel és 30-35 percig főzzük lassú tűzön.Végül jól elkevert tejföllel behabarjuk és ízlés szerint savanyítjuk borecettel. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva, pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

Tanácsok:
Készíthető télen szárított gombából is. Ekkor néhány órai áztatás után használjuk fel a gombát és az áztató levet használjuk fel a leveshez.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombaleves Laci kedvére » Gombaleves Tamás módra » Galyasági tócsni » Gombalevesem
» Erdei gombaleves » Tejfölös gombaleves » Gombaleves májgaluskával » Galyasági bográcsos
» Galyasági aprópecsenye » Galyasági pacal bográcsban » Tejfölös-kapros gombaleves » Galyasági fűszeres gulyás
» Tejszínes gombaleves » Galyasági finom falatok » Háromhagymás gombaleves » Galyasági káposztás hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.