| Galyasági gombaleves tinóru gombával. receptLevesek Hozzávalók: 50-55 dkg. frissen szedett tinóru gomba (lehet nyári vargánya gombából is), 2 evőkanál sertészsír, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 liter csont,- hús,- vagy zöldségleves alap (2 leveskockából is elkészíthető), 2 db. babérlevél, 1 kis ágacska csombor (borsikafű), 1 kiskanál őrölt fekete bors, só, 2 dl. tejföl, 1-2 evőkanál fehér borecet, 1 csokor petrezselyemzöld. Elkészítés: A vöröshagymát tisztítás után apróra vágjuk, majd a felforrósított zsíron aranysárgára dinszteljük.Ekkor hozzáadjuk a finomra szeletelt fokhagymát, a tisztított és vékony szeletekre vágott gombát, amit átkeverés után pár percig együtt pároljuk. Felöntjük az alaplével, megszórjuk az őrölt fekete borssal, ízesítjük sóval, borsikafűvel,babérlevéllel és 30-35 percig főzzük lassú tűzön.Végül jól elkevert tejföllel behabarjuk és ízlés szerint savanyítjuk borecettel. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva, pirított zsemlekockákkal tálaljuk. Tanácsok: Készíthető télen szárított gombából is. Ekkor néhány órai áztatás után használjuk fel a gombát és az áztató levet használjuk fel a leveshez. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |