Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-sonkás gombaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15 dkg gomba
10 dkg füstölt sajt
10 dkg gépsonka
6 dl csirkehúsleves (leveskockából is jó)
1 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál liszt
só, szerecsendió, őrölt fehér bors

Elkészítés:
A felvágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát is, és ezt meghintjük a fűszerekkel. Fedő alatt saját levében puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Felengedjük a húslevessel. Belekeverjük a csíkokra vágott sonkát, és ezek után hozzáöntjük a lisztes tejszínes masszát. Jól felforraljuk a levest, majd a végén hozzátesszük a petrezselyem zöldjét. Miután jól elkevertük, lehet tálalni, és díszítésként reszelt sajtot szórunk a tetejére.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-sonkás saláta » Sajtos-sonkás pulykamell » Tartalmas gombaleves » Fokhagymás gombaleves
» Tejfölös gombaleves » Sajtos-sonkás hústekercs » Sűrű tejfölös gombaleves » Sajtos-sonkás rakott kifli
» Sajtos-sonkás fusilli » Rizses gombaleves » Tejfölös-kapros gombaleves » Gombaleves
» Tárkonyos gombaleves » Háromhagymás gombaleves » Sajtos-sonkás muffin » Göcseji gombaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.