| Sajtos-sonkás gombaleves receptLevesek Hozzávalók: 15 dkg gomba 10 dkg füstölt sajt 10 dkg gépsonka 6 dl csirkehúsleves (leveskockából is jó) 1 dl tejszín 1 fej vöröshagyma 2 evőkanál olaj 1 csokor petrezselyemzöld 1 evőkanál liszt só, szerecsendió, őrölt fehér bors Elkészítés: A felvágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát is, és ezt meghintjük a fűszerekkel. Fedő alatt saját levében puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Felengedjük a húslevessel. Belekeverjük a csíkokra vágott sonkát, és ezek után hozzáöntjük a lisztes tejszínes masszát. Jól felforraljuk a levest, majd a végén hozzátesszük a petrezselyem zöldjét. Miután jól elkevertük, lehet tálalni, és díszítésként reszelt sajtot szórunk a tetejére. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |