| Galyasági csirkezúza burgonyával receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg. burgonya, 60 dkg. csirkezúza, 3 - 4 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 - 3 evőkanálnyi étolaj, só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, l csokor petrezselyemzöld, Elkészítés: A burgonyát hájával együtt kissé sózott vízben megfőzzük, majd megtisztítjuk és felkarikázzuk. A csirkezúzát megmossuk, sós vízben külön megfőzzük. Serpenyőben olajat hevítünk, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a főtt csirkezúzát, ízesítjük őrölt fekete borssal, sóval és apróra vágott zöldpetrezselyem többségével. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát is és átkevergetve átpirítjuk. Forrón tálaljuk, díszítve a maradék zöldpetrezselyemmel. Hideg, jeges kovászos uborka illik hozzá. Tanácsok: Kissé munkaigényes, de nagyon ízletes egytálétel Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |